مقالات

کمپ ترک اعتیاد گل و شیشه

کمپ ترک اعتیاد گل و شیشه

کمپ ترک اعتیاد گل و شیشه ، متاسفانه هر روز شاهد افزایش معتادان در کشور هستیم. اعتیاد مختص قشر فقیر جامعه نیست به طوری که تعداد زیادی از معتادین جزو قشر مرفه جامعه می باشند. گسترش مواد مخدر، سن اعتیاد به مواد را کاهش داده است. مواد مخدر انواع مختلفی دارند که از آن جمله می توان به حشیش، تریاک، شیشه، گل (ماریجوانا) و ... اشاره کرد. تبلیغات و ذهنیت اشتباه افراد موجب شده تا فروش و گسترش مواد مخدر شیشه و گل افزایش یابند.


کمپ ترک اعتیاد گل و شیشه


کمپ ترک اعتیاد گل و شیشه ، محلی است که با هدف درمان و ترک مواد مخدر گل و شیشه فعالیت می کند. در این کمپ، معتادان به عنوان بیمار پذیرش می شوند و اقدامات لازم برای درمان آنها انجام می شوند. در ابتدا، بیماران را با مواد مخدر گل و شیشه آشنا می کنند و به آنها توضیح می دهند که این مواد چه تاثیری بر سلامت جسم و روان فرد می گذارند. در کمپ ترک اعتیاد گل و شیشه اطلاعاتی درباره ترکیبات و اثرات توهم زای مواد مخدر به افراد داده می شود. ضمن اینکه افراد در مورد عواقب و خطرات مواد مخدر گل و شیشه آموزش می بینند. افراد معتاد به مرور زمان با مشکلات مالی مواجه می شوند. مواد فروشان برای حفظ مشتریان و پایین نگه داشتن قیمت مواد، ناخالصی هایی را به آنها اضافه می کنند. بسیاری از مواد مخدر موجود در سطح کشور دارای ناخالصی هستند. مواد مخدر گل و شیشه که از افغانستان وارد کشور می شوند هم از این قضیه مستثنی نیستند. این ناخالصی ها در زمان تولید مواد در افغانستان و نیز در داخل کشور اضافه می شوند. ناخالصی های موجود در مواد مخدر موجب افزایش وابستگی معتادین و مرگ آنها می شوند.


ماده مخدر گل (ماری جوانا)


ماده مخدر گل یکی از مشتقات ماری جوانا است که با نام های علف، جوانه، علف هرز، گرس، گیاه دارویی، وید و ... هم شناخته می شود. گل یک اسم فریب دهنده برای مصرف کنندگان می باشد. برخی تصور می کنند که گل، اعتیاد آور نیست. در حالی که این یک باور اشتباه است. کسانی که برای مدت طولانی از مواد مخدر گل استفاده می کنند، دچار عوارض جبران ناپذیری می شوند. اما اگر بیمار تصمیم به ترک بگیرد، با همراهی خانواده و حضور در کلینیک یا کمپ ترک اعتیاد می تواند به هدف خود برسد.


علائم ظاهری افرادی که از ماده مخدر گل (ماریجوانا) استفاده می کنند :


این افراد بسیار پرخاشگر هستند و رفتارهای هیجانی در آنها دیده می شود. علاوه بر این، وابستگی روانی شدیدی به ماده مخدر دارند. افراد معتاد بسیار بی انگیزه هستند و هیچ گونه احساسی نسبت به اعضای خانواده و دوستان خود ندارند.


عوارض مصرف ماده مخدر گل (ماری جوانا)


بسیاری از افراد اطلاعاتی درباره ماده مخدر گل، شدت اعتیاد آوری و عوارض خطرناک آن ندارند. قشر زیادی از مصرف کنندگان این ماده مخدر، نوجوانان و جوانان می باشند. آنها این ماده مخدر را مانند سیگار مصرف می کنند. این ماده مخدر به شدت توهم زا است. قدرت توهم زایی گل، 3 برابر حشیش و هروئین می باشد. با مصرف مواد مخدر گل، ضربان قلب فرد به شدت افزایش می یابد و دچار هذیان گویی می شود. ضمن اینکه دیگر متوجه شرایط و اطرافیان خود نیست.


1- عوارض مغزی:

یکی از مهم ترین عوارض مصرف مواد مخدر گل، تخریب سلول های مغزی است. در این حالت، مغز نمی تواند به درستی فرمان دهد و فعالیت های آن دچار اختلال می شود. این امر موجب کاهش بازدهی مغز می گردد. علاوه بر این حافظه فرد هم دچار مشکل می شود.


2- عوارض تنفسی :

افراد با مصرف هر ماده مخدری به سیستم تنفسی خود آسیب وارد می کنند. در مواردی که دوز مصرفی زیاد باشد، شدت آسیب افزایش می یابد.


3- عوارض رفتاری:

کسانی که مواد مخدر مصرف می کنند به جسم و روح خود صدمه می زنند. ضمن اینکه با گذشت زمان، خلق و خوی آنها تغییر می کند و دچار اختلالات رفتاری می گردند. مصرف کنندگان این ماده مخدر، به افرادی مضطرب و پرخاشگر تبدیل می شوند.
از دیگر عوارض مصرف ماده مخدر گل می توان به کاهش اشتها، تحریک پذیری، بی قراری، مشکلات خواب، کاهش وزن، حرص و ولع برای مصرف مواد، اختلالات یادگیری، احساس تشنگی شدید، افسردگی، انزوا، توهم دیداری و شنیداری، قرمز شدن سفیدی چشم، از بین رفتن تعادل، ایجاد اختلال در تشخیص واقعیت ها، کابوس های شبانه و کاهش میل جنسی اشاره کرد.


چه عواملی در ترک اعتیاد گل موثر هستند؟


فردی که به مصرف مواد اعتیاد دارد به تنهایی قادر به ترک آن نیست. او علاوه بر اراده شخصی، نیاز به حمایت و انگیزه دارد. در کمپ های ترک اعتیاد، برای اینکه پروسه ترک اعتیاد به درستی انجام شود و بازگشت پذیر نباشد، در کنار دارو درمانی از روش های روان درمانی استفاده می کنند. با این کار، فرد مصرف کننده به این باور می رسد که می تواند مواد مخدر را ترک کند و زندگی سالمی را آغاز نماید.


روند درمانی ترک اعتیاد به گل


فرایند درمانی ترک اعتیاد با توجه به مقدار و مدت مصرف ماده مخدر متفاوت است. با مصرف ماده مخدر گل، فعالیت های مغزی فرد دچار اختلال می شوند. در واقع، گل با تاثیر مستقیم بر روی مغز فرد مصرف کننده باعث می شود تا او ولع بیشتری برای مصرف داشته باشد. برای ترک اعتیاد به گل در ابتدا مرحله سم زدایی انجام می شود. سپس چند ماه طول می کشد تا فرد اعتیاد خود را ترک کند. فرایندهای کمکی در این دوره موجب می شوند تا سختی مسیر کمتر شود. عوامل مختلفی مانند حمایت خانواده، حضور در دوره های درمانی گروهی و کمک گرفتن از روانپزشک می تواند طول دوره درمان را کاهش دهد. در کمپ ترک اعتیاد، با ریشه یابی مشکل فرد مصرف کننده به رفع آن کمک می کنند. با این کار مانع از لغزش و مصرف دوباره فرد می شوند.


نشانه های ترک اعتیاد گل


1- نشانه های اولیه : بیمارانی که در این مرحله قرار دارند، شرایط سختی را تحمل می کنند و به شدت به همراهی پزشک و خانواده خود نیاز دارند. از نشانه هایی که در این مرحله بروز می کنند می توان به اضطراب، خستگی، کاهش اشتها و وزن و افزایش حساسیت فرد اشاره کرد.
2- نشانه های ثانویه : این علائم نشان می دهند که فرایند ترک با موفقیت انجام شده است. علائم ثانویه در مورد بیشتر مواد مخدر (حشیش، شیشه، الکل و...) مشابه می باشند. از نشانه های ثانویه ترک اعتیاد می توان سستی، سردرد، تب و لرز، تعریق و معده درد را نام برد.

 

آیا امکان ترک ماده مخدر گل وجود دارد؟


در پاسخ به این سوال باید گفت که ترک ماده مخدر گل به اراده فرد بستگی دارد. البته باید توجه داشت که این افراد در طول دوره ترک با مشکلات ذهنی و روانی مواجه می شوند. بنابراین کمک گرفتن از روانپزشک و متخصصین این حوزه و حضور در جلسات مشاوره می تواند کمک فراوانی به ترک این ماده مخدر نماید.


چطور می توان فهمید که فرد به ماده مخدر گل معتاد است؟


از آزمایش های مختلفی مانند تست از طریق ادرار، خون، مو و کیت های تشخیصی می توان برای سنجش اعتیاد به ماده مخدر گل استفاد کرد. البته رایج ترین روش برای این کار، استفاده از آزمایش THC از طریق ادرار می باشد. تشخیص اعتیاد به گل در این روش به مقدار و مدت زمان مصرف فرد بستگی دارد. در مواردی که فرد به صورت تفننی و کوتاه مدت از این ماده مخدر استفاده کرده باشد، تست ادرار او پس از 14 روز منفی می شود. اما در مورد افرادی که به صورت روزانه برای مدت طولانی از گل استفاده می کنند، پس از قطع مصرف، نتیجه آزمایش به مدت 1-3 ماه مثبت می شود.


ترک مواد مخدر گل


بهترین راه برای ترک ماده مخدر گل، مراجعه به کمپ ترک اعتیاد گل است. در این مکان، برای درمان فرد بیمار از روش های درمانی جسمانی و روانی استفاده می کنند. این امر موجب می شود تا عوارض ترک به کمترین مقدار برسد و بیمار در مدت کوتاهتری موفق به ترک شود.


چقدر طول می کشد تا ماده مخدر گل را ترک کرد؟


شرایط جسمی و روحی مصرف کننده در تعیین طول دوره ترک تاثیرگذار می باشند. معمولا 10-7 روز طول می کشد تا پروسه ترک جسمی کامل شود. اما مدت زمان بیشتری لازم است تا فرد از نظر روحی و روانی درمان شود.


پس از ترک اعتیاد به گل چه کار کنیم؟


در این زمان باید به بدن فرصتی برای بازیابی داده شود. مغز باید زمانی داشته باشد تا به حالت عادی خود بازگردد و بتواند فعالیت های عصبی را به خوبی مدیریت نماید.


آیا می توان اعتیاد به گل را در منزل ترک کرد؟


برخی از افراد تمایل دارند تا پروسه ترک را در منزل خود سپری کنند. آنها باید بدانند که این کار به اراده زیادی نیاز دارد. ضمن اینکه در طول دوره درمان، ممکن است فرد دچار مشکلات مختلفی شود و نیاز به روانپزشک و مشاور داشته باشد. ترک غیر اصولی ماده مخدر می تواند آسیب های جبران ناپذیری به فرد وارد نماید. بنابراین برای ترک اصولی هر نوع ماده مخدری توصیه می شود که از مراکز و کمپ های معتبر ترک اعتیاد استفاده شود. نمی توان به صورت دقیق گفت که چه مدت طول می کشد تا مصرف کننده گل، اعتیاد خود را در منزل ترک کند. این زمان به اراده و انگیزه فرد، کنترل افکار، دوری از لوازم مصرف، دوز و مدت زمان مصرف بستگی دارد.


دلایل شیوع مصرف گل


دسترسی راحت، قیمت مناسب، روش مصرف آسان، تبلیغات نادرست، عدم آشنایی افراد و خانواده ها با ماده مخدر گل، فرار از مشکلات اجتماعی، ایده آل گرایی، همنشینی با دوستان نا مناسب و تغییر الگوهای مناسب ذهنی در نوجوانان و جوانان از عوامل گسترش ماده مخدر گل می باشند.


شیشه چیست؟


نوعی ماده مخدر است که نام دیگر آن کریستال می باشد. در افرادی که شیشه مصرف می کنند، هیجان و تمرکز زیاد و شادی مفرط مشاهده می شود. شیشه، محرکی قدرتمند است که مصرف طولانی مدت آن آثار نا خوشایندی به دنبال دارد. ضمن اینکه ترک این ماده مخدر به آسانی امکان پذیر نمی باشد. بنابراین در کمپ ترک اعتیاد گل و شیشه از روش های مختلفی برای ترک و عدم بازگشت بیماران استفاده می کنند.


ترکیبات موجود در ماده مخدر شیشه


شیشه یک ماده مخدر مصنوعی است که در آزمایشگاه های غیر مجاز تولید می شود. این ماده در طبیعت وجود ندارد و با استفاده از برخی داروها و کودها ساخته می شود. ماده مخدر شیشه یا دی مت آمفتامین هیدروکلرید با رنگ های مختلفی تولید می شود که نوع سفید رنگ آن بدون بو و تلخ مزه می باشد.


کسانی که مخدر شیشه مصرف می کنند چه نشانه هایی دارند؟


افرادی که برای اولین بار شیشه مصرف می کنند، دچار علائمی مانند اضطراب، عصبانیت، تحریک پذیری، بی اشتهایی و خواب زیاد می شوند. نشانه بارز این افراد، گشاد شدن مردمک چشم و افزایش ضربان قلب است. با مصرف مخدر شیشه، آب میان بافتی از بین می رود و در نتیجه کاهش وزن اتفاق می افتد.


نشانه های خماری شیشه


کسانی که به مخدر شیشه اعتیاد دارند، دچار خشکی دهان، تنفس سریع، حالت تهوع، سردردهای شدید، سرگیجه، تپش قلب، لرزش دست و گشادی مردمک چشم می شوند. ضمن اینکه میزان تعریق در این افراد افزایش می یابد. البته گاهی اوقات این علائم در زمان ترک مواد مخدر هم بروز می کند. در صورتی که فرد تحت نظر پزشک و در کمپ ترک کند، تحمل این علائم برای او راحت تر است.


عوارض مصرف طولانی مدت مخدر شیشه


1- عوارض پوستی : کسانی که به مدت طولانی از مخدر شیشه استفاده می کنند، دارای پوستی افتاده، چروک و کدر هستند. با گذشت زمان، زخم هایی مانند جای مته بر روی پوست این افراد به وجود می آید. این زخم ها بیشتر روی پوست صورت و بازوی مصرف کنندگان ایجاد می شوند.
2- عوارض مصرف شیشه روی مغز : آی کیو مصرف کنندگان شیشه به سرعت کاهش می یابد و سلول های عصبی مغز آن آسیب می بینند. به همین علت ترک ماده مخدر شیشه جزو سخت ترین موارد ترک اعتیاد به شمار می رود.
3- تاثیر مصرف مخدر شیشه روی نورون های دوپامین و سروتونین : مصرف کنندگان مخدر شیشه دچار بیماری های مختلفی مانند افسردگی، پارانویا و سکته های مغزی می شوند. دلیل این امر هم تاثیر مخدر شیشه بر چگونگی احساس، تصمیم گیری و قدرت تفکر آنها است. این افراد در مهارت های حرکتی خود دچار مشکل می شوند.


عوارض مصرف شیشه در مردان


ماده مخدر شیشه یک محرک قوی است که باعث افزایش میل جنسی در مردان می شود. این افراد ممکن است در حالت خماری، حرکات جنون آمیزی از خود نشان دهند. گاهی اوقات توهمات شدید این افراد موجب بروز قتل و خودکشی می شود.


سخن پایانی


در این مقاله ، اطلاعاتی درباره مواد مخدر گل و شیشه در اختیار شما قرار دادیم. همچنین توضیحاتی در مورد کمپ ترک اعتیاد گل و شیشه ارائه دادیم. کمپ های ترک اعتیاد با هدف کمک به مصرف کنندگان مواد مخدر فعالیت می کنند. این کمپ ها تلاش می کنند تا با درمان معتادین، زمینه بازگشت آنها به خانواده و اجتماع را فراهم نمایند. کسانی که به مواد مخدر گل و شیشه و ... اعتیاد دارند می توانند با مراجعه به کمپ های ترک اعتیاد به صورت اصولی فرایند ترک را پشت سر بگذارند.


چاپ   ایمیل

1000 کاراکتر باقیمانده است


درباره ما

موسسه اغاز زندگي دوباره  داراي ١٥سال سابقه درزمينه سم زدايي توانمندسازي و آموزش بيماران اعتياد ميباشد
اين موسسه باتوجه به پيشرفت ها وموفقيت هايي كه درزمينه آموزش ومانايي درمان داشته گام مهمي درزمينه ترك بيماران اعتياد برداشته است و اين افتخار را دارد كه روانشناسان مددكاران وتيم درمان مجرب بهره ميبرد.

خدمات مشتریان

ورداورد انتهای خیابان امام حسین کوچه عادلی جنوبی سومین درب سمت چپ پلاک ٧

آدرس

درباره ما

موسسه اغاز زندگي دوباره  داراي ١٥سال سابقه درزمينه سم زدايي توانمندسازي و آموزش بيماران اعتياد ميباشد
اين موسسه باتوجه به پيشرفت ها وموفقيت هايي كه درزمينه آموزش ومانايي درمان داشته گام مهمي درزمينه ترك بيماران اعتياد برداشته است و اين افتخار را دارد كه روانشناسان مددكاران وتيم درمان مجرب بهره ميبرد.

خدمات مشتریان

ورداورد انتهای خیابان امام حسین کوچه عادلی جنوبی سومین درب سمت چپ پلاک ٧

دسترسی آسان

آدرس